Je organiseert een congres of evenement en je wilt een vraagstuk aan de orde stellen. Nu kun je natuurlijk een goede spreker uitnodigen, of een filmpje vertonen. Altijd goed. Maar eigenlijk ben je op zoek naar een aantrekkelijke, actieve en verbindende manier om de hele zaal inhoudelijk meteen in beweging te zetten. 

‘Live Serious Gaming’ van Bureau op Zolder start met een korte, op maat gemaakte voorstelling. Een prikkelende, theatrale en verbindende kick-start van je programma. Altijd actueel. Met een scherp oog voor de inhoud geven we de kern van het probleem theatraal en helder weer. Bureau op Zolder daagt deelnemers uit om hier vervolgens actief mee aan de slag te gaan en oplossingen te bedenken voor het getoonde vraagstuk.

Casus tijdens congres Veiligheidshuizen

The game is on
In deelgroepen gaan de deelnemers uiteen. Wat hebben zij zojuist gezien en ervaren? Hoe kijken zij tegen het vraagstuk aan? Welke dilemma’s en belangen spelen er? De acteurs spelen vervolgens samen met de deelnemers een interactief spel. Ga eens op een andere stoel zitten. Hoe ga je om onverwachte wendingen en nieuwe kansen? De game wordt samen met experts op het gebied van strategische advisering en communicatie (zie partners) ontwikkeld.

Leren door te doen
Deze theatrale spelvorm brengt creativiteit op gang en laat deelnemers de materie aan den lijve ervaren. Door zelf aan de slag te gaan is Live Serious Gaming het ultieme learning by doing. Niet eindeloos praten, maar zien, doen en ervaren. Door hun eigen rol binnen deze problematiek los te laten, en op de stoel van een andere partij te gaan zitten, ervaart de deelnemer het vraagstuk vanuit een ander perspectief. Men verdiept zich in de ander en ziet waarom anderen doen zoals ze doen. Dit leidt tot verrassende, nieuwe inzichten.

Kortom:

  • Voor organisaties, (kennis)instellingen en bedrijven;
  • Maakt lastige dilemma’s bespreekbaar;
  • Voor elk evenement een voorstelling op maat;
  • Theater brengt nieuwe werelden binnen en brengt abstracte situaties tot leven.
Nagesprek SED-gemeenten

Opdrachtgevers zijn onder andere:
Nationale Ombudsman, Veiligheidshuizen Nederland, VNG, SPITZ congres en event.